Mi is a numerológia?

Mi is a Numerológia?

 (Baktay Ervin Asztrológiai Egyesület-ben tartott numerológia előadás szerkesztett változata)

A numerológia (számmisztika) az asztrológia társtudománya, sok ezer éves tapasztalati tudomány, amely a születés számaiból, és a név betűinek számértékéből következtet. Minden szám egy bolygót jelent és ugyan azokat az analógiákat, tulajdonságokat jelenti, mint amit a horoszkópban értelmezünk. A számok szimbólum rendszerében, benne van sorsunk, személyiségünk, jellemünk, valamint életünk hosszabb-rövidebb ciklusai, sorsfordulóink is.

A nagymester Pithagorasz 2500 évvel ezelőtt Egyiptomban és Babilóniában ismerkedett meg a numerológia tudományával, majd Görögországba visszatérve megalkotta, az un. pithagoraszi ABC-t, amelyet a modern a numerológia a latin ABC betűivel kiegészítve használ.

Legfontosabb számunk a Sorsmisszió szám, amely azt mutatja, mi a feladatunk, küldetésünk, jelenlegi életünkben.

A Sorsmisszió szám kiszámítása: 

Születési dátumunk számait egyenként kell összeadni, a kapott kétjegyű számot egy számjegyre egyszerűsítjük, oly módon, hogy a számokat összeadjuk.

Példa:

Születési idő: 1953. 04. 25.

1+9+5+3+0+4+2+5 = 29 = 2+9 = 11 = 1+1 = (Sorsmisszió szám)

Születési számaink mutatják életciklusainkat is.

A Születés hónapja a Gyerekkori számunk, azt mutatja, hogy milyen körülmények közé születünk, milyen lehetőségeket kapunk, hogy felkészüljünk a felnőttkorunkra, valamint a szülőkkel való kapcsolatunkra is utal.

A Születés Napja a Felnőttkori számunk, életünk leghosszabb alkotó szakasza. (Kb. 23. életévünktől kezdődik, amikor egy 9 éves periódus 1-es éve elkezdődik. A születés napja a személyes év kezdete, sorsforduló.) Azt mutatja, milyen társulásokra számítatunk az üzleti életben, és a párkapcsolatban, valamint azt is, hogy mi az a foglalkozás, amelyben a legjobban ki tudjuk teljesíteni képességeinket.

A születési év száma, amelyet egy számjegyre egyszerűsítünk, az Öregkori számunk, azt jelzi, hogy milyen körülményekre számíthatunk életünk utolsó periódusában. (Öregkorunk Kb. 63 éves korunk körül kezdődik el, amikor szintén egy 9 éves periódus első évébe lépünk.)

A Név

A másik fontos adat a név, amelynek számértékeiből megtudhatjuk, hogy az illető, hogyan viszonyul életfeladatához. Nevünkön, azaz személyiségünkön, hozzáállásunkon változtathatunk életünk folyamán. Szükség esetén – fejlődésünk érdekében – érdemes élni ezzel a lehetőséggel. Leginkább akkor érdemes elgondolkozni a névváltoztatáson, ha valaki, ugyan jó képességekkel és képzettséggel rendelkezik, mégsem találja helyét az életben, kapott személyisége nem segíti, hanem akadályozza feladata beteljesítésében. A numeroszkópban jól látszik, hogy házasságkötéskor, a férj nevének felvétele milyen változásokat hoz a személyiséget illetően.

A magánhangzók értéke, mutatja a Belső Énünket, hogy valójában milyenek vagyunk – még mi sem tudjuk igazából, hiszen itt van a tudatalattink.

A mássalhangzók értéke a Külső Énünk, amit a külvilág felé mutatunk.

A Belső én és a Külső én összege a Teljes Névszám, a személyiség benső tartalmát mutatja, valamint, hogy milyennek lát minket a külvilág, és hogyan oldjuk meg a sors által hozott lehetőségeket.
A név betűinek is vannak egyszámjegyűre egyszerűsített értékei, melyet az alábbi táblázat alapján lehet kiszámolni 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
A B C D E F G H I
J K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z  

(A hosszú és a rövid magánhangzók számértéke megegyezik. Az Y, ha I betűnek hangzik, ugyanúgy 7-es értékű, de a magánhangzókhoz írjuk, tehát a felső sorba!)

Példa a név kiszámítására:

9          6      1       5  6   = 27 = 9   Belső én

KISS ZOLTÁN ZÉRO =  27+39 = 66 = 12 = 3  Teljes Névszám

2   11  8   32   5   8  9      = 39 = 12 = 3 Külső én


A numeroszkóp, ugyanúgy, mint a horoszkóp, egy energia képlet.

A numeroszkóp megtekintéséhez kattints a szövegre! 

Néhány fontos számmisztikai alap információ

A számok hatással vannak egymásra: erősítik, kiegyenlítik, és gyengítik egymás hatását.

A számok túlsúlya és hiánya is problémát jelent.

A numeroszkópból hiányzó energiákat egyrészt megfelelő névváltoztatással lehet valamelyest behozni, másrészt olyan partner választásával, akiben megvannak a belőlünk hiányzó energiák (szinasztria).

A páros számok 2, 4, 6, (nőies energia) a 8-as Mars természetesen férfias energia, anyagias hatásúak, de nemcsak a pénzre értendő, hanem mindenre, ami a földi élettel kapcsolatos, pl. karrier, család, társadalmi elvárás.
A párkapcsolat számukra nélkülözhetetlen, hatással is vannak a másik nemre, természetes számukra a társkapcsolat. A 2, 4, 6 nem tud társ nélkül élni, a 8-as is próbálkozik egész életében, de neki a legnehezebb, mert ő a legerőszakosabb, és a legfüggetlenebb is.
A páros számok jó társulásokat is jelentenek.
páratlan számok (férfias energia): 1, 3, 5, 7, 9 nehéz velük, mert rendkívül függetlenek. Ráadásul az 1, 3, 5 és a páros számok közül a 8-as, nagyon gyors szám, ezért nehéz követni őket, állandóan mozgásban vannak, sok embert ismernek, sokat utaznak, sokat költöznek, párkapcsolatuk is általában több van /egyszerre is/, mert állandóan az igazit keresik, fel sem merül bennük, hogy velük van a gond, ez igaz a 7, 9-esre is.
A páratlan számok az üzleti társulásokban nem túl jó lehetőségeket mutatnak. Óvatosságra int. Azt jelenti, hogy az illető, ha társul is valakivel, inkább vesztesként kerülhet ki a kapcsolatból, kivéve, ha a Sorsmisszió szám, jó társulásokat ígér, főleg 2-es, vagy 6-os. Jobb, ha inkább csak magára számít.

A numerológia az asztrológia társtudománya, minden szám egy bolygóhoz kapcsolható, és ezek tulajdonságait és analógiáit értelmezzük.

Kilenc számunk van, a numerológiában 9 személyiségtípust különböztetünk meg.

Férfiasság, teremtő erő, ego, ész, akarat, intelligencia, kreativitás, vezetés, uralkodás, tudatosság.
Kisugárzása figyelemfelkeltő, tüzes energia, nem lehet nem észrevenni, ha belép az ajtón. Konzervatív típus, mégis olyan eredeti gondolatok hordozója, melyekkel, hozzájárul saját- és környezete fejlődéséhez. Jó problémamegoldó képességgel rendelkezik, következetes, kifejezetten vezető típus, aki a végletekig képes elmenni a cél érdekében. Kiáradó önbizalma, büszkévé, felsőbbrendűvé és egocentrikussá teheti.
Életfilozófiája: “Reflektorfényben élni, ámulatot kelteni, napfürdőzni, az életet játéknak tekinteni.”
Problémája: Tökéletesség mániás. Attól fél, hogy nem tökéletes, ezért maximalista és mindig elégedetlen, önmagával szemben is.
Foglalkozás: Miniszterelnök, vezérigazgató, karmester.
Nőiesség, befogadás, érzékenység, érzelmesség, labilitás, aggodalmaskodás, befolyásolhatóság, tudatalatti.
Rendkívül empatikus, megértő, segítőkész személyiség, aki lelki labilitása miatt erősen függ környezetétől. Nehezen vállal felelősséget, döntésképtelen, baj van az önértékelésével. Nem lehet ész érvekkel meggyőzni, csak érzelmi alapon. Tipikus Áldozat. Kellemes beszélgető partner, könnyen megnyitja az emberek lelkét, de őt nehéz kiismerni. Hangulata változékony (mint a Hold), kiszámíthatatlan. Kitűnő intuíciókkal rendelkezik.
Életfilozófiája: “Lassú víz, partot mos” – Az erő a gyengeségben van, miszerint a problémák maguktól is megoldódnak, ami viszont nem oldódik meg, azt nagyon megszenvedi.
Problémája: Azt hiszi, hogy nem szeretik eléggé, ezért érzelmeivel manipulál. Mindig segít a szeretetért. Meg kell tanulnia nemet mondani!
Foglalkozás: Főállású anya, mindenféle segítő foglalkozás, szakács, szociális vagy humán terület, diplomácia.
Kapcsolat, kommunikáció, közvetítés, utazás, gyors észjárás, felszínesség.
Gyors felfogású, minden információra nyitott és azonnal reagál. Eszköze az elméje, fegyvere a szó, a gondolat és az írás. Jó humorú közösségi ember. Nem kimondottan vezetésre törekszik. Sikerorientált, a munkájában felkészült. Fontos számára, hogy a középpontban legyen, csodálókra van szüksége. Nagyon igényli a változatosságot, ezért általában nem hűséges típus.
Életfilozófia: “Sikeres vagyok!”
Problémája: Attól fél, hogy nem elég népszerű. Ezért hajszolja a sikert és kerüli a kudarcot. Érdeklődési köre széles, nincs türelme elmélyülni a dolgokban, emiatt tudása felszínes lehet.
Foglalkozás: újságíró, riporter, előadóművész, politikus, tanár, óvónő, ahol beszélni lehet, és van közönség.
Anyagiasság, stabilitás, koncentráció, konzervatizmus, becsületesség, pontosság.
Rendkívül megbízható, precíz, intelligens, nagyfokú koncentrációra képes személyiség. Tetteiért mindig vállalja a felelősséget. Jól bánik a pénzzel, ha kevés van belőle, akkor ügyesen osztja be, és nagyon tud spórolni. Hajlamos a pesszimizmusra, a megkeseredésre. Nehezen változtat. A pozitív gondolkodás távol áll tőle, mindig a legrosszabbra készül. Kritikus természet, akinek magasak az elvárásai saját magával és másokkal szemben egyaránt.
Életfilozófiája: Sokat dolgozom, és boldog leszek!
Problémája: Önbizalomhiányból adódó pesszimizmusa, bevonzza a negatív energiákat. Hajlamos a szenvedésre.
Foglalkozás: felelősségteljes-, pénzügyi terület, adminisztratív munka.
Szerencse, energia, kiteljesedés, nagyvonalúság, bölcsesség, igazság, hit, belső erő, optimizmus.
Önbizalommal, tudással, kiváló kifejezőképességgel megáldott, rugalmas személyiség. Igazságérzete kifinomult, objektív ítélőképességgel rendelkezik. Más emberekkel toleráns, környezetében népszerűségnek örvend. Szeret utazni, és pénzt költeni. Szerencsés típus. Erős a hite, bevonzza a jó dolgokat. Nem akar másokat birtokolni, bármikor tud változtatni az életén.
Életfilozófiája: “Hunyd le félig a szemed, ha jól akarsz szeretni”, megbocsátó, elnéző tud lenni mások hibáival szemben.
Problémája: Attól tart, hogy mások ostobának és üresnek tartják ezért örökké tanul. Túlságosan objektív, érzelmileg nem tudja magát odaadni, nagyon fontos a függetlensége.
Foglalkozás: Író, újságíró, tanár, jogász, politikus.
Család, szeretet, szerelem, szépség, kedvesség, lágyság, harmónia, művészetek, anyagiasság.
Általában magán hordozza a szépség különféle jegyeit. Kedves, megnyerő természetével, nagy hatást gyakorol a másik nemre. Fejlett művészi érzékkel, jó ízléssel rendelkezik. Boldoggá tud tenni másokat. Rendkívül fontos számára a párkapcsolat, az anyagi és érzelmi biztonság. Nem tud rossz körülmények között élni, a harmónia hiánya kibillenti. Konzervatív, fontosak a szabályok. Sokat ad a látszatra és a külvilágnak való megfelelésre. Nehezen viseli a felelősséget. A kritikát sem viseli. Önigazoló.
Életfilozófiája: “Segíteni, de nem önzetlenül. Mindennek megvan az ára.”
Problémája: Hajlamos mások problémájával foglalkozni, mások életét élni, beleavatkozni, érzelmileg birtokolni, s ha visszautasítják: ő a Mártír.
Foglalkozás: orvos, ápoló, kozmetikus, szépségipar, művészet, lakberendezés.
Összefogottság, szűkítés merevítés, keretek, korlátok, célok, feladat, haszonelvűség, analizálás, szellemi energiák, “hatodik érzék”, spiritualitás.
Magányos típus, szeret elvonulni a társaság elől. Érzelmeit elfojtja, magatartása kimért, ritkán lelkesedik. Fontos a pozíció. Jó üzleti érzéke van. Magas a mérce, nagyok az elvárásai. Az anyagi javak birtoklása fontosabb számára, mint a megszerzett javak élvezete. Kitűnő, de szelektív memóriával rendelkezik. A Sors hamar jelez, ha hibát követ el. Életfeladata, hogy szellemi vezetővé váljon.
Életfilozófiája: ”Mindennek eljön a maga ideje”
Problémája: Túlságosan szégyenlős, nem tudja kimutatni az érzelmeit, így az emberi kapcsolatokban hátrányt szenved, hajlamossá válhat az elhidegülésre.
Foglalkozás: ellenőr, revizor, nyomozó, kutató, mérnök, pszichológus, vallási vezető, asztrológus, numerológus.
Gyorsaság, lendület, ösztönösség, anyagiasság, kockáztatás, balesetek, viták, sikerek, bukások.
Lendületes, dinamikus, uralkodó, olykor agresszív személyiség. Szenvedéllyel teli ösztönember, kiváló üzleti érzékkel, problémamegoldó képességgel, akinek rendkívül fontosak az anyagiak és a testi örömök. Igényli és meri vállalni a kockázatot, ritkán és rövid ideig kerül nyugalmi- harmonikus állapotba. Jóindulatú, egyenes, nem túl diplomatikus ember. Az igazság nagy bajnoka, aki kiáll másokért, ha kell, szembeszegül a törvénnyel. Hajlamos fejjel menni a falnak.
Életfilozófiája: “Ami a szívemen, az a számon.”
Problémája: Azért akar uralkodni másokon, mert attól tart, hogy különben rajta uralkodnak.
Foglalkozás: sportoló, sebész, ügyvéd, üzletember.
Egyetemesség, feloldódás, megvilágosodás, érzékenység, spiritualitás, szellemi erő.
A Felfogóképesség, a Művészi kifejezőképesség, és a Spirituális vonal csúcsa ez a szám, ami sok jó tulajdonságot, képességet jelent, éppen ezért a világ tökéletesítése a feladata. A legmagasabb szellemi szám. Mindenhez ért, mindent hamar megtanul, de ha nem következetes, szétforgácsolhatja magát. A legérzékenyebb személyiség típus, nehéz embertársaival harmóniába kerülnie, mert nem képes elfogadni a világ tökéletlenségét, könnyen elszigetelődhet. A békére vágyik, barátnak kiváló, tud azonosulni mások problémáival (cipeli is). A belső béke hiánya nála, a folyamatos zsörtölődésben nyilvánul meg. Passzív agresszor, dühkitörésekkel.
Életfilozófiája: “Egy csónakban ringatózva álmodozni egy tó közepén.”
Problémája: Azért kerüli a konfliktusokat, mert ilyenkor az életet alacsony szinten tapasztalná meg.
Foglalkozás: Minden segítő foglalkozás ápolói munkakör, szeretetszolgálat, gyógypedagógus, beteggondozó, művész, látnok, asztrológus, numerológus, ha vannak földi számai (4-es), a legnagyobb vállalkozó lehet belőle, és magas társadalmi pozíciót tölthet be.

 

Kedves Olvasó!

Ez az írás a numerológia tudományáról, terjedelem hiányában, csupán egy nagyon rövid, esszenciális kivonata a numerológiai személyiség típusok tulajdonságainak. A numeroszkóp és a személyiségünk is ennél sokkal bonyolultabb.

” A dolgod nem az, hogy a világot megváltoztasd, a dolgod az, hogy te változz!”

Nincsenek külső megoldások, csak belső megoldások vannak.

Az életünk célja: a lelki és szellemi fejlődés.

A numerológia kemény tükröt állít elénk, amibe nem könnyű belenézni, de megéri!

Segít bennünket, hogy a spirituális gondolkozás segítségével felismerjük életfeladatunkat, megtaláljuk helyünket a világban.

A numerológia egy lehetőség ahhoz, hogy szembenézzünk a saját problémáinkkal, és megtanuljuk, hogyan lehet ezeket feloldani. Elindulhatunk a változás útján, hogy megszűnjenek a félelmeink, szorongásaink, hogy ne legyünk agresszívek, de a külvilág se uralkodjon rajtunk, és ne manipuláljunk az érzelmekkel, inkább harmóniában legyünk önmagunkkal és a világgal.

Ne ítélkezzünk, hanem szeretettel, optimizmussal és megértéssel viszonyuljunk embertársainkhoz, hogy boldog, emberi életet élhessünk magunk és mások örömére.

Zéro


Kiss Zoltán Zéro
numerológus