Liszt Ferenc

Liszt Ferenc

2021. november 02.

Liszt Ferenc

Magyar zeneszerző, zongoraművész, karmester és zenetanár. A 19. századi romantika egyik legjelentősebb zeneszerzője, Mesterszámokkal.

1811.10.22. = 16 = 7

Születési név:

 9     5  5  = 19 = 1 = 1
Liszt Ferenc = 56 = 11 = 2
3 182 6 9 53 = 37 = 10 = 1
Német művésznév:
  1    9    = 10 = 1
Franz Liszt = 52 = 7
69 58 3 182 = 42 = 6

Sorsmisszió, Feladat száma: 1811.10.22. = 16 = 7

Használd az Ingyenes Számmisztikai kalkulátort! 

A születési számaink és az ebből kiszámított Sorsmisszió számunk mutatják a személyiségünk alapjait.

Sorsmisszió száma: 1811.10.22. = 16 = 7

A 7-es a numerológiában a Szaturnusz száma, az egyik legmagasabb szellemi szám. Szellemi vezető, kitűnő elemző-analizáló, koncentráció képességgel, céltudatossággal, karriervággyal.

A numerológia az asztrológia társtudománya.

Liszt Ferenc a szépségre, harmóniára törekvő, barátságos, levegős Mérleg jegy szülötte.

A numerológiában a Gyerekkori számunk a születés hónapja. Az október (10=1) elsősorban apai dominanciát jelent, nagy elvárásoknak kell megfelelnie. Apja korán felismerte fiának kivételes zenei tehetségét és mindenen támogatta. Liszt kilencéves korában már nyilvánosság előtt zongorázott Sopronban és Pozsonyban.

Születésnap száma 22 – Mesterszám.

Idézem ”A Sorsunk a Számokban” című könyvemből:

… ”Nem átlagember, van bennük velük született intelligencia. 22 – a két Holdból lesz 4-es, a konfliktus a külső világ és a földi világ összeütközése, ami a legtöbb 22-esben nagy feszültséget okoz. A médiumitás és az intuíció a 11-esnél jobban fel van erősödve. Akár a legalacsonyabb sorból jön (ő eleve jó családba született), kiemelkedik a környezetéből, nem mindennapi emberek. Nagyon erős bennük a lázadó szellem. Az erős intuíció miatt a művészi pálya ideális számukra, viszont soha nem elégedett, erős bennük a karriervágy. Újabb és újabb kihívásokat keres.”…

 

Születési név:

 9     5  5  = 19 = 1 = 1
Liszt Ferenc = 56 = 11 = 2
3 182 6 9 53 = 37 = 10 = 1

 

A Magánhangzók értéke (Belső én) 19 = 10 = 1 (Nap)

Eredetiség, kreativitás, akaraterővel, egóval.

A Mássalhangzók értéke (Külső én) = 37 = 10 = 1 (Nap)

Amikor a magánhangzók értéke megegyezik a mássalhangzók értékével, egy őszinte ember: ugyan olyannak mutatja magát, mint amit legbelül gondol, érez, akar, a határozottság, vezetés.

Teljes névszám: 56 = 11 = 2 (Hold) - Mesterszám

Kitűnő intuíciók, médiumitás, hittel, önbizalommal. együttérző, segítőkész.
 

Német művésznév:

  1    9    = 10 = 1
Franz Liszt = 52 = 7
69 58 3 182 = 42 = 6


A magánhangzók értéke (Belső én) 10 = 1 (Nap)

A zéró által a sokszorosára felerősített alkotóerő, akaraterő.

A Mássalhangzók értéke (Külső én) 42 = 6 (Vénusz)

Törekszik a harmóniára, kedves, barátságos, jó szándékú, segítőkész.

Teljes névszám = 52 = 7 (Szaturnusz)

Szellemi vezető, humán terület, nagy tudással, hittel, önbizalommal.

Liszt Ferenc alapképletében a hiányzó 3-as (Merkúr) a kommunikáció valamilyen problémájára utal. Tekintettel a zseniális képességeire, gyors gondolkodására, a tökéletességre törekvésével, magas elvárásaival, másoknak ez szorongást okozhatott.

Az 5-ös szám hiánya (Jupiter – belső erő, hit, önbizalom) nem jelenthet problémát. Azért a legjobbak az ötvenessel kezdődő névszámok (50-59-ig), mert ezekben erős a jupiteri energia. a betűk számértéke is erősíti, valamint a hatalmas akaratereje. 4-5- db 1-esnél kezdődnek az ”egó-hegyek”, ráadásul a név eredő energiáiban is ez jelenik meg.

A 9-es hiánya az együttérző képesség problémája lehetne. A betűk számértékében találhatók 9-es értékű betűk (i,r), valamint humán neveltetése, és tettei alapján ez nem lehet probléma. Az 1838-as pesti árvízkatasztrófa károsultjait Bécsben rendezett hangversenyeinek jövedelmével támogatta. Ugyanilyen bőkezűen járult hozzá néhány évvel később a bonni Beethoven-emlékmű létrehozásához..

 

Liszt Ferenc élete utolsó évtizedeit Weimar, Róma és Budapest között osztotta meg. A budapesti Zeneakadémia első éveiben készséggel segítette a magyar zenekultúra újonnan kialakuló központját, és vállalta, hogy az év néhány hónapjában itt tanítson.

Műveinek nagy részét zongorára komponálta, ezek zömének eljátszásához rendkívüli technikai tudás szükséges.

Összesen kb. 1400 művet komponált (beleszámolva eredeti műveit, átiratait stb.), amivel minden idők egyik legtermékenyebb zeneszerzője.

Zenei átiratokkal is foglalkozott, és az olyan legbonyolultabb zenekari művekkel is megbirkózott, mint például Beethoven szimfóniái.

Művei a világ minden részén elmaradhatatlan elemei a koncertprogramoknak.

E sorok írója is

a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz Tanszakának

hallgatója volt, (basszusgitár-nagybőgő).