Hogyan lelkesíthetjük gyermekünket a tanulásra?

Hogyan lelkesíthetjük gyermekünket a tanulásra?

Hogyan lelkesíthetjük gyermekünket a tanulásra?

2018. szeptember 05.

Elkezdődik az iskola, és bizony felmerül a nagy
kérdés: vajon mivel lelkesíthetjük
gye­rmekünket a tanulásra?

(Téged mivel lehet lelkesíteni?)

 

Sorsmisszió szám kiszámítása: A születési számokat egyenként kell összeadni és a kapott kétjegyű számot összeadással egy számjegyre egyszerűsíteni. Példa: 1997. 08. 05.= 39 = 12 = 3


Használd az ingyenes számmisztikai kalkulátort!


Sorsmisszió szám: 1

Kreatív, aktív, ha akar tanul, ha nem akar nem tanul, de akkor is tudja, mert nagyon jó a felfogóképessége. Vezetőnek született. Nem kell aggódni érte, mert sikerélményekre van szüksége. Számára elfogadhatatlan, hogy rosszul szerepeljen, hogy ne ő legyen a legjobb, ezért meg is tesz mindent. Miben a legjobb? Vezetés, eredeti ötletek, vállalkozó.
Így motiválható: versenyeztetni kell!


Sorsmisszió szám: 2

Szüksége van támogatásra, biztatásra, igényli, hogy foglalkozzanak vele, fontos számára a visszaigazolás, erősíteni kell az önbizalmát. Szívesen felmondja a leckét, hogy biztos legyen a dolgában. Jóindulatú, teli van szeretettel, igazi közösségi ember, szívesen segít másoknak is a tanulásban. Miben a legjobb? Segítés, gondoskodás, vendéglátás.
Így motiválható: Ha szükség van rá!


Sorsmisszió szám: 3

Jó felfogású, nagyon hamar megtanul bármit, de túl sok minden is érdekli, ami felületességhez, széteséshez vezethet. Meg kell tanulnia az összpontosítást. Kiváló kifejező képességgel rendelkezik. Szeret szerepelni, a középpontban lenni, szórakoztatni. Miben a legjobb? Kommunikáció, üzlet, szervezés.
Így motiválható: Sikeres lesz és népszerű!


Sorsmisszió szám: 4

Alaposan meg akarja tanulni a leckét, de miután a tökéletességre törekszik, ezért többet foglalkozik a tananyaggal, mint kellene. Nem kell görcsösen tanulni, izgulni, félni a feleléstől. Lazábban kell venni az akadályokat, a feladatokat, és ki fog derülni, hogy így minden könnyebben megy. Miben a legjobb? Munka, sport, logikus gondolkodás.
Így motiválható: Csak ő tudja megcsinálni!


Sorsmisszió szám: 5

Optimistán áll a dologhoz. Úgy gondolja, hogy könnyen megtanul mindent, és szerencséje lesz, ez sokszor csalódást okozhat neki. Sokkal türelmesebbnek és kitartóbbnak kell lennie. Lépésről-lépésre vegye végig az anyagot, a biztos siker reményében. Miben a legjobb? Humán terület, média, tanítás.
Így motiválható: Ő a legokosabb!


Sorsmisszió szám: 6

Állandó megfelelni vágyás van benne, ezért sok energiát fordít a tanulásra. Szeretne jól szerepelni, mert attól fél, hogy felsül, ami őt nagyon kellemetlenül érintené a közösségben. Arra kell biztatni, hogy ne szorongjon, így is meg fog felelni, hiszen jól megtanulta a leckét. Miben a legjobb? Művészetek, szépségipar, egészségügy.
Így motiválható: Valamit valamiért!


Sorsmisszió szám: 7

Céltudatos, jól koncentrációs és analizáló képességgel rendelkezik, ha akarja, bármit megtanul. El tud mélyülni abban, ami felkelti az érdeklődését, viszont a többi tárgyat sem szabad elhanyagolnia. Meg van benne a karriervágy, szellemi ember lesz belőle. Miben a legjobb? Tervező, kutató, szellemtudományok.
Így motiválható: A tudását elismerik!


Sorsmisszió szám: 8

Akkor tanul, amikor ő akarja, amikor kedve van hozzá, és ami tetszik neki. Nagy a mozgás igénye, nem lehet erőszakkal kényszeríteni, mert még jobban ellenáll. A finoman adagolt lelkesítés, bíztatás azért segíthet: ha tanul, nagyon sikeres lesz felnőttkorában. Miben a legjobb? Sport, üzlet, karhatalom.
Így motiválható: Gazdag lesz és sikeres!


Sorsmisszió szám: 9

”Álmodozás az élet megrontója”. Kiváló szellemi képességek, de ha nem tanulja meg az összpontosítást, nehezen mennek a dolgok. Őt sem lehet kényszeríteni. Bízni kell benne, csak a türelem vezethet eredményre. Viszont, ha valamire ráhangolódik, a legmagasabbra juthat. Miben a legjobb? Művészetek, tökéletesítés, szellemiség.
Így motiválható: biztatni kell, hogy sokat adhat a világnak!